Welkom bij het Europees Kampioenschap Zandsculpturen 2019

 Het Europees Kampioenschap in Zandvoort aan Zee staat in 2019 in het teken van “75 Jaar Vrijheid”. In dit licht zullen kunstenaars uit 6 verschillende Europese landen naar eigen artistieke inzicht een zandsculptuur vervaardigen, geïnspireerd door het veelzijdige thema Vrijheid, volledig naar vrije interpretatie. De kunstwerken zijn te bezichtigen op verschillende locaties  in Zandvoort aan Zee

De wedstrijd vindt plaats van 8 tot en met 14 juli 2019. Gedurende deze periode kunt u de kunstenaars aan het werk zien, terwijl zij hun zandcreatie vormgeven.

Ook voor deze editie wordt samengewerkt met een museum, namelijk het Zandvoorts Museum. In dit museum zal een unieke tentoonstelling te zien zijn rond het thema “Vrijheid” in al haar schakeringen en is er in Zandvoort deze zomer een openluchttentoonstelling te bezichtigen van afbeeldingen en teksten die de bezoeker aanzet tot nadenken over Vrijheid.

De Zandsculpturenroute is een initiatief van World Sand Sculpting Academy, in nauwe samenwerking met Zandvoort aan Zee, Provincie Noord Holland, Holland Casino en sponsoren.

De zandsculpturen zijn gratis te bezichtigen voor het publiek tot eind oktober 2019.

© Copyright 2018 - WSSA - Zandsculpturenroute