Welkom bij het Europees Kampioenschap Zandsculpturen 2017

 Het Europees Kampioenschap in Zandvoort aan Zee staat dit jaar in het teken van “Hollandse Meesters“. Ook dit jaar zullen kunstenaars uit 6 verschillende Europese landen zandsculpturen laten herrijzen op verschillende locaties  in Zandvoort aan Zee. Elke deelnemer zal naar eigen keuze een sculptuur vervaardigen rond werken van bekende Hollandse Meesters op het gebied van schilderkunst, grafische kunst en sculptuur, daterend van de 14e eeuw tot het heden.

Er zullen bijzondere kunstwerken verschijnen, gebaseerd op Jan van Eyck, Jan Asselijn, Rembrandt van Rijn, Piet Mondriaan, Maurits Cornelis Escher en Eppe de Haan.

Ook voor deze editie wordt samengewerkt met gerenommeerde musea als Hermitage Amsterdam, Rembrandthuis, Amsterdam Museum, Escher in het Paleis en de Rijksstudio van het Rijksmuseum. Er is een openluchttentoonstelling te bezichtigen rond replica’s uit de collecties van deze musea. Ook is een tentoonstelling gewijd aan “Hollandse Meesters” in het Zandvoorts Museum..

Naast deze wedstrijdsculpturen zal een sculptuur te bezichtigen zijn op het vernieuwde Stationsplein. Deze sculptuur staat in het teken van het “Circuit Zandvoort” en is vervaardigd ter gelegenheid van de officiële opening van het vernieuwde Stationsplein.

De Zandsculpturenroute is een initiatief van World Sand Sculpting Academy, in nauwe samenwerking met Zandvoort aan Zee en sponsoren.

De zandsculpturen zijn gratis te bezichtigen voor het publiek tot eind oktober 2017.

© Copyright 2017 - WSSA - Zandsculpturenroute