Amsterdam-homepage-slide

Welkom bij de Zandsculpturenroute 2016

In 2016 zijn Noordwijk en Zandvoort de twee deelnemende gemeenten, die deel uitmaken van de Zandsculpturenroute.  De thematieken van de zandsculpturen zijn lokaal bepaald. Zo staan de zandsculpturen in Noordwijk in het teken van “Noordwijk 150 Jaar Badplaats“, omdat de gemeente in 2016 het 150 jarig bestaan viert van Noordwijk als gerenommeerde badplaats. Het Europees Kampioenschap in Zandvoort aan Zee staat dit jaar in het teken van “Iconen van Amsterdam“, teneinde de aloude verbintenis tussen Amsterdam Beach (Zandvoort) en Amsterdam op kunstzinnige wijze te benadrukken.

De Zandsculpturenroute is een initiatief van World Sand Sculpting Academy, in nauwe samenwerking met deelnemende gemeenten en sponsoren.

NOORDWIJK 150 JAAR BADPLAATS

Van 2 tot en met 6 juli 2016 zal door gerenommeerde kunstenaars uit Europa gewerkt worden aan 5 zandsculpturen op de Koningin Wilhelmina Boulevard, ter hoogte van Hotel van Oranje in Noordwijk aan Zee.

De zandsculpturen staan in het teken van “Noordwijk 150 Jaar Badplaats“ en het brede scala van activiteiten en voorzieningen, die Noordwijk in de afgelopen 150 jaar tot bijzondere en attractieve badplaats hebben gevormd. Zo zullen sub-thema’s als “Soldaat van Oranje, de Musical”, Eten, Drinken en Vermaak, Strandplezier en Noordwijk als Familiebadplaats worden vormgegeven in de sculpturen.

De zandsculpturen zijn gratis te bezichtigen voor het publiek tot 14 augustus 2016.

De sculpturen zijn een initiatief van Stichting Evenementen in Noordwijk (SEIN) in nauwe samenwerking met Vereniging Recreatieondernemers Noordwijk,  All American Bowling/Flamingo Casino/Wok Restaurant Flamingo Oriental,  Soldaat van Oranje de Musical/Brouwer’s Tours, Gemeente Noordwijk, lokaal bedrijfsleven en sponsors.

EK ZANDSCULPTUREN ZANDVOORT 2016

Van 30 juli tot en met 5 augustus 2016 vindt in Zandvoort aan Zee de vijfde editie van het Europees Kampioenschap Zandsculpturen plaats. Ook dit jaar zullen kunstenaars uit 6 verschillende Europese landen zandsculpturen laten herrijzen op verschillende locaties in Zandvoort aan Zee.

Het centrale thema is “Iconen van Amsterdam”. Elke kunstenaar zal naar eigen inzicht dit thema verbeelden in een zandsculptuur. Er zullen bijzondere kunstwerken verschijnen, gebaseerd op sub-thema’s als Architectuur van Amsterdam, Rembrandt, Vermeer, het Concertgebouw en Concertgebouworkest, de tolerante Geest van Amsterdam en Artis.

De zandsculpturen zijn gratis te bezichtigen voor het publiek tot eind oktober 2016.

Daarnaast zal buiten de wedstrijd om een extra sculptuur worden gerealiseerd met aandacht voor bekende musea uit Den Haag, Amsterdam en Den Bosch. Informatie over dit samenwerkingsverband “Kunst Holland” vindt u hier.

Kunst Holland

Het is indrukwekkend dat Nederlanders  sinds jaar en dag tradities uit de rijke cultuur weten te combineren met het moderne leven. Met onder andere Rembrandt, van Gogh, Vermeer, Mondriaan en Escher heeft Nederland in elke eeuw wel wereldberoemde kunstenaars voortgebracht. Hun werken zijn te bezichtigen in de bekende en gerenommeerde musea van Amsterdam, Den Haag en Den Bosch. En ook muziek kan op een fantastische wijze worden beleefd in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Het samenwerkingsverband tussen al deze kunstinstellingen noemt zich “Kunst Holland” en stelt zich ten doel om ons te laten delen in het rijke culturele erfgoed. In Nederland is Kunst altijd heel dichtbij.

En om Kunst nóg dichter bij het brede publiek te brengen, wordt door Kunst Holland een extra sculptuur gesponsord tijdens het Europees Kampioenschap Zandsculpturen 2016. Tevens zijn bekende elementen terug te vinden in de andere zandsculpturen, die op aansprekende wijze kunst, muziek en onze gemeenschappelijke levensstijl verbeelden.

© Copyright 2016 - WSSA - Zandsculpturenroute