Welkom bij het Europees Kampioenschap Zandsculpturen 2021

EK Zandsculpturen nog als buitenexpositie in Zandvoort te bezichtigen

Ondanks de nieuwe beperkingen rondom Corona is er nog steeds de mogelijkheid om de zes grote zandsculpturen van het Europees Kampioenschap in Zandvoort te bezoeken als buitenexpositie.

Voor de 10de en de laatste keer heeft afgelopen mei het Europees Kampioenschap Zandsculpturen plaatsgevonden. Een tijdje geleden, maar de 6 zandkunstwerken staan er nog steeds fraai bij en ze zijn nog te bezoeken tot en met 22 augustus.

De wedstrijd is destijds georganiseerd door de World Sand Sculpting Academy WSSA, de toonaangevende organisatie die wereldwijd zandsculptuuractiviteiten initieert en uitvoert.

Vanwege de Corona-beperkingen zijn door de WSSA dit jaar 6 top-kunstenaars geselecteerd, die allen in Nederland woonachtig zijn maar wel verscheidene nationaliteiten hebben.

Het centrale thema waar de kunstenaars hun sculptuur op hebben gebaseerd is “Ode aan het Landschap”, het landelijk themajaar dat ook door de Provincie Noord-Holland actief wordt uitgedragen. De individuele kunstenaars hebben dit thema “door het Oog van de Meester” geïnterpreteerd en uitgewerkt in een kunstwerk.

Op 9 mei heeft een vakjury èn een jury bestaande uit schooljeugd een winnaar bekend gemaakt. De Europees Kampioen 2021 volgens de vakjury is Martijn Rijerse met zijn kunstwerk “Het gestapelde Landschap”, te zien op het Badhuisplein. De winnaar gekozen door de kinderjury is Niall Magee met zijn interpretatie van Van Gogh. Deze sculptuur is te vinden op het Gasthuisplein.

Ondanks de aangescherpte Coronamaatregelen zijn de zandkunstwerken in de openlucht nog zeker een bezoek waard. Dit kan nog tot 22 augustus, want daarna maken ze plaats voor de activiteiten rondom de Formule 1, die verreden wordt in het weekend van 3 t/m 5 september.

Organisator World Sand Sculpting Academy
De wedstrijd wordt georganiseerd door de toonaangevende organisatie die wereldwijd zandsculptuuractiviteiten initieert en uitvoert. Het publiek kan de deelnemers aan het werk zien van 3 tot en met 9 mei tussen 09.00 uur en 17.00 uur op de verschillende plekken in Zandvoort aan Zee. Op 9 mei heeft de vakjury Martijn Rijerse gekozen als de nieuwe Europees Kampioen Zandsculpturen 2021!. De kinderjury heeft gekozen voor Nail Magee.

© Copyright 2018 - WSSA - Zandsculpturenroute